Jahodová Šarlota

Potrebujeme:

260 g dlhých piškót, 10 g želatíny, 1 kyslá smotana, 250 g tvarohu, 60 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 250 g jahôd, 100 ml jahodovej šťavy, 3 žĺtka, 2 lyžice nesolených posekaných pistácií

Ako na to:

Do rajnice dáme jahodovú šťavu, vysypeme do nej želatínu a necháme 5 minút stáť. Potom zahrievame na slabom ohni a stále miešame, kým sa želatína nerozpustí.
V miske zmiešame žĺtka, práškový aj vanilínový cukor a zmes postupne za stáleho miešania pridávame k rozpustenej želatíne. Niekoľko minút ešte zahrievame na najslabšom ohni a stále miešame, kým zmes nezačne hustnúť. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Do čiastočne vychladnutej zmesi pridáme tvaroh a kyslú smotanu a dobre rozmiešame.
100 g jahôd rozmixujeme s lyžicou práškového cukru. Zvyšnú časť jahôd nakrájame na plátky.
Dno a boky tortovej formy vyložíme piškótami, ktoré si podľa potreby nakrájame. Na piškóty nalejeme polovicu želatínovej hmoty, pokvapkáme rozmixovanými jahodami a poukladáme niekoľko plátkov jahôd. Na jahody vylejeme zvyšnú časť želatínového krému a zarovnáme.
Šarlotu uložíme najmenej na 4 hodiny do chladničky, ale lepšie je ak ju necháme v chlade celú noc. Po vychladení Šarlotu vyberieme z tortovej formy (odstránime boky formy) a povrch ozdobíme plátkami jahôd a nasekanými pistáciami.
Šarlotu preložíme na tanier, okolo nej nalejeme niekoľko rozmixovaných jahôd a posypeme sekanými pistáciami.

03.06.2012

Podobné recepty