Mäsový nákyp so zeleninou

Potrebujeme:

300 g mletého hovädzieho mäsa, 300 g mletého bravčového mäsa, 3 žemle, 200 ml mlieka, 2 vajcia, 150 g miešanej zeleniny, 1 cibuľa, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, strúhanka, olej

Ako na to:

Mleté mäso osolíme a dobre premiešame. Pokrájané žemle zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali žĺtka a pridáme k mäsu. Okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, očistenú pokrájanú cibuľu, petržlenovú vňať a premiešame. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Časť zmesi uložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy na pečenie, uložíme miešanú zeleninu a zakryjeme zvyšnou časťou mäsovej zmesi.
Nákyp pečieme vo vyhriatej rúre, potom vyklopíme a posypeme petržlenovou vňaťou.

16.05.2012

Podobné recepty