Parené buchty

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky, 20 g droždia, asi 4 dcl mlieka, 40 g práškového cukru, 1 vajce, soľ, 250 g lekváru, 200 g masla, 40 g práškového cukru, mak alebo kakao

Ako na to:

Do preosiatej múky pridáme rozdrobené droždie, vajce, osladené mlieko, soľ a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm a pokrájame na štvorce, do ktorých zabaľujeme kôpky lekváru. Necháme ešte vykysnúť.
Buchty paríme v hrnci dobre prikryté, na dierkovanej podložke alebo riedkom plátne asi 15-20 minút.
Hotové buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom alebo kakaom s cukrom.

10.04.2012

Podobné recepty