Veľkonočná špecialita

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

vajcia, želatína, bujón, biele víno, šalátová uhorka, mrkva, kapia, údená šunka, soľ, biele korenie

Ako na to:

Vajcia uvaríme natvrdo. Šalátovú uhorku nakrájame na kolieska a druhú štvrtinu na tenučké pásiky. Mrkvu tiež pokrájame na jemné pásiky. Kapiu nakrájame tiež na malé prúžky.
Údenú šunku, pokrájame na kocky, ale časť necháme aj vcelku. Uvarené vajcia prepolíme na polovice. Do malých misiek poukladáme polovice vajec, vždy po dve. Vajcia posypeme drobnou šunkou.
Do misky dáme nakrájanú uhorku. Potom do misky poputuje kapia a mrkva. Pestrosť chuti, ale aj estetickú, nám dotvorí červená kapia. Údenú šunku stočíme a do každej misky, dáme jednu do stredu. Nakoniec pridáme aj kolieska uhorky.
Zálievka: Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody, aby nám zmäkla. V hrnci uvaríme kocku bujónu vo vode. Do vývaru prilejeme trošku bieleho vína. Vývar dochutíme soľou a bielym korením. Po 5-tich minútach želatínu vyžmýkame a necháme rozpustiť vo vývare. Hotovým vývarom zalejeme vajíčka v miskách.
Veľkonočné vajíčka dáme stuhnúť do chladničky. Veľkonočné vajcia podávame s čerstvým pečivom.

Fotogaléria k receptu

05.04.2012 | autor:

Podobné recepty