Bábovka s jablkami

Potrebujeme:

4 vajcia, 120 g masla, 160 g práškového cukru, 180 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, štipka soli, 4 jablká, 30 g hrozienok, 2 lyžice posekaných orechov

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a maslom do peny. Preosiatu múku premiešame s kypriacim práškom a soľou, po lyžiciach vmiešame do žĺtkovej peny, pridáme ošúpané nahrubo postrúhané jablká, hrozienka a orechy.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta. Cesto preložíme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy, zarovnáme a v stredne vyhriatej rúre pomaly upečieme.
Upečenú bábovku vyklopíme na dosku a po vychladení posypeme práškovým cukrom.

02.04.2012

Podobné recepty