Pu-erh

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

prefiltrovaná voda, ktorá je zbavená pachov a chlóru, čaj Pu-erh

Ako na to:

Ide o čínsky viacnásobne fermentovaný čaj. Veľmi obľúbený je u žien. Konkrétne tento čaj je lisovaný do malých hniezdočiek, ktoré pred prípravou rozbalíme a vložíme do nádoby na lúhovanie. Podľa toho akú intenzitu čaju chceme, môžeme použiť jedno, dve alebo aj tri hniezdočka čaju.
Čaj sa zalieva 100% vriacou vodou. Doba lúhovania pri tomto čaji je dlhšia ako pri zelenom alebo čiernom čaji, nakoľko je čaj lisovaný a chvíľku trvá, kým sa rozpadne a lístky sa vylúhujú. Treba teda počkať približne 3-4 minúty.
Aby sme lúhovanie trochu urýchlili môžeme čaj jemne premiešať. Pri premiešavaní nepoužívame žiadne kovové predmety, iba ak tak drevené.
Čaj budeme nalievať priamo z lúhovacej nádoby, lístky kde necháme ďalej lúhovať. Tento čaj je špecifický tým, že ho nie je možné prelúhovať, môžeme ho lúhovať ľubovoľne dlho.
Následne čaj môžeme nalievať priamo do misiek na pitie, alebo do inej nádoby, z ktorej ho budeme rozlievať. Do nádoby môžeme doliať vriacu vodu a následne opäť lúhovať, príp. tento čaj sa môže aj mierne variť.

Fotogaléria k receptu

23.03.2012 | autor:

Podobné recepty