Zapekané zemiaky

Potrebujeme: Zapekané zemiaky

bravčové mäso (prip. kuracie), klobása, párky, diétna saláma, slanina, tvrdý syr, cibuľa, cesnak, zemiaky, olej, smotana na varenie, vajcia, soľ, drvená rasca, červená sladká paprika, čierne mleté korenie, koreninová zmes na opekané zemiaky, koreninová zmes na grilovanie

Ako na to:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme do pekáča. Mäso umyjeme a nakrájame tiež na kúsky. Pridáme k zemiakom.
Klobásku, párky, diétnu salámu a slaninu nakrájame na kocky a pridáme k zemiakom a mäsu. Do zmesi pretlačíme 4-5 strúčikov cesnaku, prisypeme červenú sladkú papriku, čierne mleté korenie, soľ, drvenú rascu, zmes na opekané zemiaky, zmes na grilovanie a prilejeme trocha oleja. Všetko poriadne premiešame.
Navrch poukladáme kolieska očistenej cibule a prikryjeme alobalom. Pečieme v rúre pri teplote 210 °C, kým nie sú zemiaky a mäso mäkké.
Medzitým si do pohára nalejeme sladkú smotanu, rozbijeme do nej 3-4 vajcia a pridáme nastrúhaný syr. Poriadne rozmiešame.
Pred dopečením zemiakov, pekáč vyberieme z rúry a rovnomerne naň rozlejeme rozmiešanú zmes smotany s vajcami a syrom. Vrch zemiakov ešte posypeme trochou nastrúhaného syra a už neprikryté dáme dopiecť do rúry na približne 15 min.

Fotogaléria k receptu

23.03.2012 | autor:

Podobné recepty