Čínsky polozelený čaj Tie Guan Yin

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

prefiltrovaná voda, ktorá je zbavená pachov a chlóru, čaj Tie Guan Yin

Ako na to:

V preklade tento čaj znamená železná bohyňa. Tieto čaje sú v hodné v letných časoch, pretože ochladzujú organizmus a sú dobré aj na trávenie. Polozelené čaje nezalievame vriacou vodou, používame vodu o teplote 80 až 85 °C.
Čajové lístky zalejeme, nádobu môžeme, ale nemusíme prikrývať. Čaj lúhujeme približne minútu až dve. Počas lúhovania môžeme čaj premiešať.
Je zaujímavé sledovať ako sa jednotlivé lístky, počas lúhovania, rozvíjajú. Tento čaj konkrétne, sa pri spracúvaní zvinuje do guliek, vďaka čomu má aj dlhšiu trvanlivosť.
Po vylúhovaní môžeme čaj precediť. Železná bohyňa je vhodná na niekoľko násobné zaliatie a teda lístky si môžeme ponechať. Čaj môžeme po lúhovaní, rozliať do misiek.

Fotogaléria k receptu

12.03.2012 | autor:

Podobné recepty