Bošianske zámelky

Potrebujeme:

750 g zemiakov, 250 g klobásy, 75 g cibule, 60 g masti, 60 g hladkej múky, soľ, asi liter a štvrť vody
Zámelky: 120 g krupicovej múky, 1 vajce

Ako na to:

Z masti a múky pripravíme tmavú zápražku, do ktorej zamiešame postrúhanú cibuľu. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a za občasného miešania privediem do varu. Varíme tak dlho, kým zemiaky nezmäknú. Pred koncom varu zavaríme zámelky - mrvance.

Zámelky: Z múky a vajca uhnietime tvrdé cesto, ktoré necháme odstáť a potom postrúhame na hrubšom strúhadle. Zámelky dáme niekoľkokrát prejsť varom.

Uvarenú, na kolieska pokrájanú klobásu rozdelíme na taniere, zalejeme zámelkami a podávame s čiernym chlebom.

06.03.2012

Podobné recepty