Polievka s knedličkami

Potrebujeme:

150 g hovädzieho chudého mäsa, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 30 g cibule, soľ, 5 zrniek celého korenia, vegeta, petržlenová vňať

Ako na to:

Hovädzie mäso vložíme do 1 litra studenej vody a privedieme do varu. Osolíme, pridáme korenie, teplotu zmiernime a varíme 30 minút.
Do vývaru dáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, umytú cibuľu a uvaríme domäkka. Mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Polievku ochutíme vegetou a povaríme. Do vriacej polievky vložíme knedličky a miernym varom varíme 5 minút. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Knedličky: Mäso z polievky pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme pretlačený cesnak, ochutíme majoránom, mletým korením, podľa potreby osolíme a vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Zahustíme strúhankou a vlhkými rukami tvarujeme knedličky.

06.03.2012

Podobné recepty