Spišské ražniči

Potrebujeme:

1/2 kg bravčového mäsa zo stehna, 60 g údenej slaniny, 60 g údeného syra, 8 feferóniek, 80 g tuku, soľ, červená paprika
Šalát: 150 g mrkvy, 100 g zeleru, 150 g jabĺk, 50 g chrenu, 30 g cukru, 1 dcl oleja, 2 vajcia, 1 citrón, soľ, kôpor

Ako na to:

Mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Naplníme ich plátkami údeného syra, údenej slaniny a feferónkou.
Dva naplnené plátky osolíme, preložíme a napichneme na drievko (špajdľu). Opekáme na horúcom tuku a opečené podávame so šalátom.

Šalát: Očistený chren, zeler, mrkvu a postrúhané jablká osolíme, ocukríme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom. Zmes premiešame.
Na šalát pokrájame natvrdo uvarené vajíčka a posypeme pokrájaným kôprom.

20.02.2012

Podobné recepty