Mrkvová bábovka

Potrebujeme:

350 g jemne nastrúhanej mrkvy, 350 g polohrubej múky, 180 g práškového cukru, 3 dcl šľahačkovej smotany alebo mlieka, 4 PL oleja, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 2 vajíčka

Ako na to:

Mrkvu nastrúhajte na drobnom strúhadle, pridajte práškový cukor, múku, vanilkový cukor, vajíčka, olej, šľahačkovú smotanu (ak nemáte, tak pridajte namiesto smotany polotučné alebo plnotučné mlieko) a nakoniec prášok do pečiva. Poriadne zamiešajte.
Cesto vylejte do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy, prikryte alobalom a pri teplote 180 stupňov pečte hodinu. Bábovku nechajte vychladnúť, vyklopte a posypte práškovým cukrom.

30.09.2008

Podobné recepty