Hovädzie špikované slaninou

Potrebujeme:

800 g zadného hovädzieho mäsa, 150 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 3 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, 8 dcl zeleninového bujónu, 3 mrkvy, 2 petržleny, 100 g zeleru, 3 lyžice hladkej múky, 2 dcl sladkej smotany, citrónová šťava, 1 lyžica horčice, 1 lyžica cukru

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme pásikmi slaniny. Zvyšnú slaninu pokrájame na kocky, rozškvaríme, pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán.
Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme, podlejeme časťou vývaru, prikryjeme a dusíme do polomäkka. Počas dusenia mäso obraciame.
Potom očistíme zeleninu, pokrájame a spolu s novým korením, bobkovým listom, pridáme k mäsu. Zalejeme zvyšným bujónom a dusíme domäkka.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme, zalejeme smotanou rozmiešanou s múkou, dochutíme citrónovou šťavou, horčicou, cukrom, soľou a varíme 15 minút.
Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s knedľou.

03.02.2012

Podobné recepty