Pečený baklažán s rajčiakmi

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

Baklažán, rajčiaky, soľ, čierne korenie, strúhanka, parmezán, olivový olej

Ako na to:

Baklažán pokrájame na kolieska alebo polkolieska. Tieto kúsky nasolíme a necháme odležať asi pol hodiny, aby sme sa zbavili horkosti zeleniny. Rajčiaky nakrájame na tenké kolieska. Po pol hodine nasolené kúsky baklažánu umyjeme. V panvici rozohrejeme olej, kolieska rajčiakov opražíme a vyberieme na tanier. Do panvice vhodíme baklažán a tiež ho z oboch strán opražíme. Do zapekacej nádoby uložíme baklažán. Na baklažán poukladáme rajčiaky. Zeleninu dochutíme soľou a korením. Baklažán a rajčiaky posypeme strúhaným parmezánom. Postup opakujeme, kým nenaplníme celú zapekaciu misu. Na poslednú vrstvu okrem strúhaného parmezánu vysypeme aj strúhanku. Celé jedlo na záver pokvapkáme trochou olivového oleja. Takto pripravený baklažán s rajčiakmi dáme zapiecť do rúry. Zapečený baklažán s rajčiakmi výborne chutí s čerstvou chrumkavou bagetou.

Fotogaléria k receptu

31.01.2012 | autor:

Podobné recepty