Kuracie prsia plnené syrom

Potrebujeme:

4 hydinové prsia, soľ, mleté čierne korenie, 1 citrón, 4 plátky tvrdého syra Gouda, 40 g masla, 1,5 dcl bieleho vína, 2,5 dcl slepačieho vývaru, 1,5 dcl sladkej smotany, červené korenie, 1/2 lyžičky kari korenia, 1 lyžica medu, 2 lyžice solamylu

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme a vyklepeme. Mäso z jednej strany posolíme, okoreníme, potrieme nastrúhanou citrónovou kôrou, obložíme plátkom syra, zvinieme a prichytíme špáradlom.
Na panvici rozohrejeme maslo, rolády zo všetkých strán opečieme, zalejeme vínom, vývarom, prikryjeme a 10 minút dusíme. Potom rolády vyberieme, do výpeku dáme smotanu, červené korenie, kari korenie, med a niekoľko minút povaríme.
Potom zahustíme solamylom rozmiešaným v troche vody a dochutíme citrónovou šťavou. Opäť vložíme rolády a pri miernej teplote varíme 10 minút. Podávame s cestovinou a dusenou mrkvou.

15.01.2012

Podobné recepty