Kukuričná kaša

Potrebujeme:

1 l vody, soľ, 200 g kukuričnej krupice, 2 vajcia, postrúhaný syr, 150 g masla, 1 jogurt alebo 1 dcl kyslej smotany

Ako na to:

Do vriacej osolenej vody postupne vsypeme za stáleho miešania kukuričnú krupicu. Keď zhustne, odstavíme ju z ohňa a podávame ako prílohu k mäsu.
Alebo kašu necháme na okraji sporáka pomaly vychladnúť, drevenou paličkou alebo nožom ju uvoľníme od stien hrnca, vyklopíme na dosku, sformujeme do štvorhranného koláča, ktorý pokrájame na rezy a buď hneď podávame, alebo rezy obalíme rozšľahanými vajcami, postrúhaným syrom a vypražíme na masle z obidvoch strán do zlata.
Podávame s jogurtom, kefírom alebo kyslou smotanou.

15.01.2012 | autor:

Podobné recepty