Rybací boršč - neboršč

Potrebujeme:

ryby, kapusta kvasená, mrkva, zeler, paprika, fazuľa, cvikla, cibuľa, strúhanka, vajcia, korenie čierne mleté, majorán, soľ, čili

Ako na to:

V osolenej vode (keď sa nikto nedíval hodil som do nej aj kocku bujónu – halászle. Neznášam bujóny, ale čo človek neurobí pre záchranu obeda) som uvaril karasov - stačí 10 min. Vývar som precedil a rybu nechal vychladnúť.
Pozháňal som čo sa dalo: cviklu, mrkvu, zeler, papriku, cibuľu... nič nepokazíte keď tam dáte akúkoľvek zeleninu (primerane).
Nechal som osobitne udusiť kyslú kapustu. Zeleninu som zalial vývarom, pridal zeleninu a aby bol čím zahustiť, prihodil som aj dve hrste fazule a nechal variť. Keď bola zelenina uvarená, rozmixoval som ju na kašu a vlial ku kapuste.
Uvarenú rybu som vykostil, pomlel na jemnom mlynčeku, pridal dusenú cibuľu, korenie, soľ, 2 vajíčka, majorán a samozrejme čili, zahustil strúhankou a vytvaroval guľky o priemere cca 2 až 3 cm.
Stačilo opražiť na oleji a mini fašírky boli hotové. Každý dostal z nich pár do taniera. Servíroval som to ako boršč – s lyžičkou smotany a chlebom.

04.12.2011

Podobné recepty