Koláče z Juhoslávie

Potrebujeme:

500 ml mlieka, 40 g droždia, 3 kávové lyžičky cukru, 2 kávové lyžičky soli, 600 g polohrubej múky, 100 ml oleja
Krém: 250 g Hery, 2 žĺtka, 2 kávové lyžičky soli

Ako na to:

Pripravíme si kvások z trocha mlieka, cukru a droždia. Po pol hodinke všetko zmiešame, žiadne dlhé miesenie ako u bežného kysnutého cesta! Pretože cesto obsahuje relatívne veľa droždia, po chvíli kysnutia, cca 15 minútach, pracujeme ďalej.
Zmäknutú heru zmiešame so soľou a žĺtkami. Cesto rozdelíme na 2 časti, každú vyvaľkáme asi na 1 cm, natierame krémom, zvinieme do rolády a povrch tiež potrieme krémom, posypeme sezamom alebo nemletým makom. Pokrájame cik-cak na trojuholníkové kúsky. Kladieme na papier na pečenie a pečieme po chvíli, 15 min 180-200 °C.
Zase žiadne dlhé čakanie na kysnutie, viac-menej pracujem non-stop /

10.10.2011

Podobné recepty