Parížske rožky

Potrebujeme:

500 g práškového cukru, 150 g mletých orechov, 120 g strúhanky, 6 bielkov, trochu kakaa, 1 lyžica octu
Krém: 250 g Hery, 200 g práškového cukru, kakao, 250 ml mlieka, 1 vanilkový puding, čokoláda na varenie, 100% tuk (omega)

Ako na to:

Do misky dáme 500 g práškového cukru, 150 g mletých orechov, 120 g strúhanky, 6 bielkov, trochu kakaa, 1 lyžicu octu. Dobre premiešame, podľa potreby pridáme ešte orechy alebo strúhanku. Vytvoríme rožky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a rukou ľahko rožteky sploštíme. V rúre nadobudnú.
Po upečení a vychladnutí nastriekame ozdobnou trubičkou krém a polejeme čokoládou.
Krém: Heru, práškový cukor a trochu kakaa rozšľaháme v šľahači, potom po lyžiciach pridávame uvarený, vychladnutý puding (pripravený z 250 ml mlieka a 1 vanilkového pudingu) a všetko znovu vyšľaháme.
Nakoniec vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie s troškou omegy a rožky polejeme.

19.09.2011

Podobné recepty