Šťavnatý mandarínkový koláč

Potrebujeme:

4-5 čerstvých mandarínok alebo 3 pomaranče (cca 380 g na váhu), 6 vajec, 225 g cukru, 250 g mandľovej múčky (lúpaná, na jemno rozomleté mandle), 1 vrchovatá lyžička prášku do pečiva, hrsť hrozienok, kandizované kôry a lyžička škorice (nemusí byť, je to podľa chuti)

Ako na to:

Vložíme olúpané mandarínky do hrnca s asi 150 ml studenej vody a privedieme do varu. Stiahneme plameň a necháme variť cca 1,5 hodiny. Precedíme a džús odložíme stranou.
Každú mandarínku prekrojíme napoly a vyberieme jadierka. Potomch pridáme k džúsu a všetko dobre rozmixujeme. Rúru predohrejeme na 190 °C. Nízku guľaatú formu s priemerom cca 21 cm, vymažeme alebo vystelieme mastným papierom na pečenie.
Vajcia vyšľaháme, pridáme cukor, potom pridáme pomleté ​​mandle a prášok do pečiva. Nakoniec dobre vmiešame rozmixované mandarínky. Podľa chuti môžeme ešte pridať za hrsť hrozienok a kandizovaný citrón alebo pomaranč. kôry a štipku škorice.
Vlejeme do pripravenej formy a pečieme 1 hodinu, po asi 40 minútach prikryjeme mastným papierom, aby vrch neohorel. Pred vybratím z formy a krájaním necháme úplne vychladnúť.

12.10.2011

Podobné recepty