Plnený baklažán

Potrebujeme:

baklažán, asi 20-30 dkg hydinovej šunky, rajčiny, strúhanka alebo detská krupica, bambino, petržlenová vňaťka, soľ, syr na strúhanie, cibuľa, olivový olej

Ako na to:

Baklažán rozkoríme na dve polovice a v rúre predhriatej na 250 stupňov ho predpečieme asi 12 minút. Potom vnútrajšok vydlabeme lyžicou tak, aby baklažán nadobudol tvar loďky.
Na panvici rozpálime olej pridáme cibuľku a tiež pokrájaný cesnak. Osolíme prípadne okoreníme a pridáme šunku nakrájanú na malé kocky. Paradajky a vnútrajšok baklažánu nakrájame tiež na menšie kúsky a pridáme do panvice.
Posypeme jemne nakrájanou petržlenovou vňaťkou pridáme bambino, strúhanku alebo detskú krupicu. Zmes premiešame, dobre podusíme a naplníme ňou baklažán.
Naň nasypeme ešte postrúhaný syr - Eidam alebo parmezán. Naplnený baklažán dáme ešte na 10-12 minút do rúry zohriatej na 200 stupňov, aby sa poriadne upiekol.

21.08.2008

Podobné recepty