Špagety s hubami a smotanovou omáčkou

Potrebujeme:

60 g nesoleného masla, 2 olúpané šalotky nasekané na drobno alebo 1 stredne veľká cibuľa, 300 ml hydinového vývaru, 350 g špagiet, 4 lyžičky škrobovej múčky, 150 ml smotany, 150 g mrazeného hrášku, 300 g kuracieho mäsa nakrájaného na kocky, 2 lyžice hrubozrnné horčice, 1/4 lyžičky soli, čerstvo mleté ​​čierne korenie, 1 lyžica sekanej čerstvej petržlenovej vňate, 100 g strúhaného zrelého čedaru

Ako na to:

Vo veľkej panvici rozohrejeme maslo a šalotku alebo cibuľu na ňom opražíme do mäkka. Pridáme huby a za občasného miešania dusíme 3-4 minúty.
Prilejeme vývar a uvedieme do varu, potom teplotu znížime a miernym varom varíme za občasného miešania 5 minút. Medzitým uvaríme špagety. Škrobovú múčku zmiešame so smotanou a vmiešame ju do vývaru na panvicu. Za stáleho miešania povaríme 2-3 minúty, až omáčka zhustne.
Do omáčky vmiešame hrášok, kurča, horčicu, soľ a trochu čierneho korenia a privedieme k varu. Znížime teplotu a za občasného miešania varíme miernym varom 5-10 minút. Pridáme petržlenovú vňať.
Cestoviny zlejeme a vyklopíme do nahriate servírovacie misy. Zalejeme ich omáčkou a všetko premiešame. Hotové jedlo podávame posypané čedarom.

29.10.2011

Podobné recepty