Údená šunka v žemli

Potrebujeme:

450 g údenej šunky rezaná od tuku a nakrájaná na tenké pásiky, 200 ml grilovacej omáčky, 4 stredne veľké očistené jarné cibuľky nasekané nadrobno, 200 g mrazených zelených fazuľových strukov (rozmrazíme, necháme odkvapkať a pokrájame), 200 g mrazených kukuričných zŕn (rozmrazíme a necháme odkvapkať), 4 rozkrojené a opečené veľké žemle s makom alebo sezamom, reďkovky a pásiky mrkvy na ozdobenie

Ako na to:

Veľkú teflónovú panvicu necháme minútu rozohriať. Pridáme údenú šunku a na miernom ohni ju 8-10 minút opekáme do zlatista. Pridáme grilovaciu omáčku, cibuľu, fazuľky a kukuricu. Zmiernime teplotu a pod pokrievkou necháme za občasného miešania podusiť 15 minút.
Na nahriaty servírovací tanier rozložíme spodné polovice žemlí, naložíme na ne šunkovú zmes a prikryjeme hornou časťou žemlí. Pred podávaním ozdobíme reďkovkami a pásikmi mrkvy.

27.10.2011

Podobné recepty