Krevety v cestíčku

Potrebujeme:

Cesto: 100 g hladkej múky, 3 vajcia, 150 ml mlieka, 1/4 lyžičky soli, čerstvo mleté ​​čierne korenie, 1/8 lyžičky mletého muškátového oriešku, 30 g masla, 350 g veľkých čerstvých surových kreviet bez panciera a črievka, 1 olúpaný a rozotrený strúčik cesnaku, 2 lyžice čerstvej sekanej petržlenovej vňate, 200 g konzervovaných kukuričných zŕn, 100 g umytej žeruchy potočnej bez stoniek, vetvičky žeruchy na ozdobenie

Ako na to:

Rúru predhrejeme na 220 °C. Do misy nasypeme múku a uprostred urobíme jamku. V inej mise ľahko rozšľaháme vajcia a pridáme k nim mlieko, soľ, trochu čierneho korenia a muškátový oriešok. Túto zmes postupne pridávame do múky a ihneď zašľahávame, aby vzniklo hladké cesto. Potom misu zakryjeme a necháme 30 minút stáť.
V panvici rozohrejeme maslo, až buble a počas 3 minút v ňom za občasného miešania prudko osmažíme krevety. Pridáme cesnak a petržlen a miešame ešte 2 minúty, až krevety zružovejú.
Dno plytkého pekáča ľahko vymastíme olejom a vysypeme kukuricou a žeruchou. Navrch rozložíme krevety. Cesto premiešame a krevety ním prelejeme. V rúre pečieme asi 35 minút, až cesto zväčší svoj objem, stuhne a dostane hnedastú farbu.
Hotové jedlo zdobíme kúskami žeruchy a podávame s miešaným hlávkovým šalátom.

20.10.2011

Podobné recepty