Kuracie plátky s medovou kôrkou

Potrebujeme:

1/2 lyžičky zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky škorice, štipka mletého klinčeka, štipka kardamónu, 1/2 lyžičky soli, 100 g mletých mandlí, 8 kuracích plátkov, 2 lyžice masla, 1 lyžička medu, 4 lyžice vody, 150 g kyslej smotany

Ako na to:

Jogurt so zázvorom, cesnakom, škoricou, klinčekmi, soľou a mandľami zmixujeme na hladkú kašu. Kuracie plátky naukladáme do dobre vymastenej ohňovzdornej formy a rovnomerne ich potrieme rozmixovanou jogurtovou hmotou.
Ohrejeme maslo s medom, pokvapkáme kuracie plátky a neprikryté necháme asi hodinu odpočinúť. Rúru zohrejeme na 225 °C (plyn: stupeň 3-4). Plátky asi 15 minút opečieme, prikryjeme fóliou a ďalších 5 minút zvoľna dopečieme. Vyberieme z rúry a udržujeme teplé. Výpek rozriedime vodou a vmiešame kyslú smotanu.
Omáčku ochutíme soľou, korením a cukrom, podávame oddelene.

Príloha: výborná príloha k tomuto pokrmu je zeleninová ryža.

08.11.2011

Podobné recepty