Perník s jablkami a hrozienkami

Potrebujeme:

(1 hrnček = 2,5 dcl)
3 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 2 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka smotany, 1 jablko, 2 PL medu, 2 PL hrozienok, 2 PL rumu, 2 PL kakaa, 1 vrecúško perníkového korenia, 1 prášok do pečiva, 1 KL citrónovej šťavy, 100 g čokolády na varenie, 1 PL stuženého tuku, kúsok mliečnej čokolády, 2 PL lúpaných mandlí alebo lupienkov na ozdobu

Ako na to:

Hrozienka namočíme do rumu a necháme napučať. Jablko umyjeme, vykrojíme jadrovník a nastrúhame nahrubo aj so šupkou. Pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešame s hrozienkami.
Vajcia vymiešame s cukrom a medom do peny. Prilejeme olej a postupne zapracujeme preosiatu múku zmiešanú s korením, kypriacim práškom a kakaom. Vmiešame jablko s hrozienkami a smotanu.
Vypracované cesto necháme 15 minút odpočinúť. Potom cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť.
Medzitým rozpustíme vo vodnom kúpeli tuk s oboma druhmi rozlámanej čokolády. Touto polevou potrieme vychladnutý perník, ozdobíme mandľami a necháme stuhnúť.

16.11.2011

Podobné recepty