Marinovaná zelenina

Potrebujeme:

1 karfiol, 1 stredne veľká cuketa, 2 mrkvy, 1 červená cibuľa
Marináda: 60 ml olivového oleja, 1 lyžica octu (druh podľa chuti, ale biely vínny je najlepší), 1 lyžica dijónskej horčice, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky kryštálového cukru

Ako na to:

Do misky dáme suroviny na marinádu a dobre našľaháme metličkou. Do hrnca dáme menšie množstvo vody, osolíme ju a akonáhle začne vrieť, vložíme karfiol rozobratý na ružičky. Privedieme k varu a povaríme asi 5 minút, nie však domäkka.
Karfiol vyberieme dierovanou naberačkou alebo sitkom a hneď ho vhodíme do misky s marinádou a premiešame. Do vriacej vody dáme mrkvu a cuketu, nakrájané na hrubšie kolieska a povaríme 2 minúty. Scedíme a pridáme ku karfiolu. Nakoniec - ešte za tepla - primiešame tenké kolieska alebo polkolečka cibule a všetko dobre premiešame.
Zelenina musí byť marinádou obalená, ideálne potopená. Necháme vychladnúť a na niekoľko hodín uložíme do chladničky. Občas premiešame.
Podávame studené k pečenému alebo grilovanému mäsu.

27.11.2011

Podobné recepty