Nugátové rezy

Potrebujeme:

12 rezov
8 žĺtkov, 100 g cukru, 4 bielka, 80 g hrubej múky, 20 g škrobovej múčky, 40 g kakaového prášku, 1/2 l mlieka, 1 vrecúško pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, 2 žĺtka, 150 g cukru, 250 g masla, 100 g nugátu, 100 g čokoládovej polevy, 6 kandizovaných čerešní, pergamenový papier na plech

Ako na to:

Plech vyložíme pergamenovým papierom. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Žĺtka a 50 g cukru vymiešame do peny.
Z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme pevný sneh, ktorý pridáme k roztlačeným žĺtkom. Pridáme preosiatu múku, škrobovú múčku, kakaový prášok a zľahka premiešame.
Piškótové cesto natrieme na pergamen a 8 až 10 minút pečieme na prostrednej priečke v rúre. Upečený plát vyklopíme na obrúsok, stiahneme pergamenový papier a piškótu necháme vychladnúť. Vychladnuté nakrájame na tri rovnako veľké pruhy.
Z mlieka, pudingového prášku, žĺtkov a cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, postupne po lyžičkách primiešavame puding a rozpustený nugát. Dva piškótové pruhy potrieme krémom, prikryjeme tretím pruhom a navrch nalejeme čokoládovú polevu. Múčnik nakrájame na 12 rezov, každý ozdobíme krémom a čerešňami.

05.11.2011

Podobné recepty