Vrstvený zemiakový šalát so syrom

Potrebujeme:

500 g varených zemiakov z predchádzajúceho dňa, 3 červené jablká, trocha citrónovej šťavy, 175 g mäkšieho plátkového syra, 2 nakladané uhorky, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, 1/2 zväzku pažítky, 3 lyžice oleja, 3 lyžice ovocného octu, soľ, korenie, 50 g lieskových orieškov nakrájaných na lupienky

Ako na to:

Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Umytá jablká rozštvrtíme, vyrežeme jadrovník a dužinu nakrájame na tenké plátky. Pokvapkáme citrónom.
Syr nakrájame na rovnako veľké a tenké plátky ako jablká. Nakladané uhorky nakrájame na plátky hrubé 1/2 cm. Umyjeme a osušíme bylinky. Otrháme lístky petržlenovej vňate a jemne nasekáme. Pažítku nasekáme nahrubo.
Z oleja, octu, trochy uhorkového nálevu, soli a korenia rozmiešame zálievku.
Šalátové prísady vrstvíme priamo na tanieriky a pokvapkáme zálievkou. Ponecháme asi 15 min. odležať. Posypeme ľahko opraženými orieškami a ozdobíme kúskami petržlenovej vňate.

04.12.2011

Podobné recepty