Divoká sviečková

Potrebujeme:

1 kg stehna z diviaka, 150 g údenej slaniny alebo slaniny, 4 PL masti, 2 cibule, 3 väčšie mrkvy, 1 menší zeler, 1 väčší petržlen, 6 bobkových listov, 15 guľôčok nového korenia, 30 guličiek celého čierneho korenia, soľ, 1 l vývaru, 2 lyžice hladkej múky, 1/2 l smotany, 1 PL octu

Ako na to:

Mäso odblaníme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, nakrájame na kolieska.
Na dno misy dáme polovicu množstva mrkvy, zeleru, petržlenu, celého čierneho korenia, nového korenia a bobkového listu. Na túto vrstvu dáme mäso a zasypeme ho zvyškom korenia a zeleniny. Prikryjeme a dáme na dva dni do chladničky preležať.
Po dvoch dňoch mäso vyberieme, očistíme z neho korenia a zeleninu. Na masti osmažíme zeleninu, potom pridáme nakrájanú cibuľu a necháme chvíľu osmažiť. Na zeleninu dáme mäso a orestujeme ho zo všetkých strán, zalejeme mäso horúcim vývarom, pridáme korenie a v rúre pečieme domäkka - 30 minút s poklopom, ďalej bez neho.
Potom mäso vyberieme, do výpeku dáme hladkú múku a necháme prevariť. Túto hmotu prepasírujeme do hrnca, vlejeme do nej smotanu a potom dochutíme octom, prípadne cukrom.

26.11.2011

Podobné recepty