Kurací šalát so syrom

Potrebujeme:

250 g bieleho mäsa z kurčaťa, 200 g tvrdého syra, konzervovaný hrášok, 100 g naložených húb, 100 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu, 50 g chrenu, zelená vňať alebo bylinky, soľ, korenie, korenie podľa chuti

Ako na to:

Celé surové kurča dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, stiahneme kožu a naporcujeme na menšie kúsky. Tie povaríme v mierne osolenej vode, do ktorej sme podľa chuti pridali aj ďalšie druhy korenia - kari, paprika atď.
Pre prípravu šalátu je vhodnejšie mäso z pŕs, ale ak chceme mať mäsa v šaláte viac, uvaríme všetky porcie. Uvarené mäso necháme vychladnúť, a potom ho nakrájame na drobné kocky.
Tvrdý syr nastrúhame na hrubšom strúhadle. Naložené huby vyklopíme na sito a prepláchneme pod prúdom studenej vody. Necháme odkvapkať. Huby potom najemno nakrájame. Všetky takto pripravené suroviny vložíme postupne do misy a dobre ich premiešame.
Nakoniec do zmesi pridáme konzervovaný hrášok, podľa chuti ešte prisolíme, okoreníme, znovu ešte zľahka premiešame a upravíme do hlbokej tanierovej misy.
Tesne pred podávaním šalát doplníme zmesou kyslej smotany s nastrúhaným chrenom. Hotový šalát ozdobíme čerstvými bylinkami. Podávame s chrumkavými toastami alebo bagetkami.

01.12.2011

Podobné recepty