Jablkové šupinky

Potrebujeme:

200 g tvarohu, troška soli, 6 lyžíc mlieka, 7 lyžíc oleja, 1 vajce, 100 g cukru, 400 g polohrubej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, jablká, 80g cukru, 100 g hrozienok, 1 škoricový cukor

Ako na to:

Šťavnatý jablkový koláč v tvare rybých šupín.
Tvaroh so soľou, mliekom, olejom, vajcom a cukrom nahladko vyšľaháme. Polovicu múky s práškom do pečiva vmiešame do tvarohu ručným mixérom. Pridáme zvyšok múky a vymiesime v rukách.
Cesto rozvaľkáme a rozvinieme na vymastený plech. Jablká očistíme a nakrájame na plátky, ktoré ukladáme šupinovito na koláč. Vrch koláča posypeme hrozienkami a cukrom. Pečieme pri teplote 200 C, 40 minút.

21.08.2008

Podobné recepty