Lasagne

Potrebujeme:

500 - 600 g mletého mäsa, 2 veľké konzervy paradajok alebo 10 čerstvých, balík lasagní, mozzarella alebo syr tehla, šľahačka, 200 ml mlieka, 2 lyžice masla, trocha múky, cibuľa, soľ, korenie

Ako na to:

Cibuľku orestujeme, pridáme mleté ​​mäso, soľ a korenie. Keď je mäso hotové pridáme pokrájané paradajky. Ak robíme z čerstvých, tak ich najskôr zbavíme šupky (dáme ich asi na 1 min. do vriacej vody, a potom šupku krásne zlúpneme). Takto zmes povaríme asi 30 min.
Medzitým si pripravím bešamelovú omáčku - z masla a múky urobíme zápražku a zalejeme mliekom. Necháme zhustnúť (aby to bola taká hustejšia omáčka) a pridáme šľahačku. S tou už nevaríme.
Keď sú paradajky s mäsom hotové, začneme suroviny skladať do zapekacej misky alebo do pekáča. Ten najskôr vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Prvá vrstva je bešamel, na to cestoviny, potom mäso s paradajkami a opäť bešamel a posyp syrom. Takto opakujeme, až máme misku alebo pekáč plný. Posledná vrstva, ale musí byť mäso s paradajkami, bešamel a syr. Pečiem asi na 160 °C, cca 45min.

05.12.2011

Podobné recepty