Zemiaky na kmíne a bazalky

Potrebujeme:

1 kg zemiakov, 500 g bravčového mäsa (napr. pliecko), 4 cibule, 1 červená kápia, rasca, sušená bazalka, olivový olej, korenie, soľ a korenie na americké zemiaky

Ako na to:

Na väčšom množstve olivového oleja opečieme, mierne do zlatista, pokrájanú cibuľku. Pridáme pokrájané kúsky mäsa a kápií. Miešame, aby sa mäso zatiahlo a chvíľku dusíme, kým mäso pustí trochu šťavu. Posypeme rascou, asi 5 väčších štipok, 3 štipky sušenej bazalky a trochu korenia na zemiaky. Osolíme okoreníme, premiešame s mäsom a dáme stranou.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na rôzne menšie kúsky a zmiešame surové s mäsom. Prikryté dáme do rúry na 200 °C a pečieme do zmäknutia zemiakov. Po odkrytí zemiaky premiešame a ešte solíme. Podávame so zeleninou a tatarkou.

08.12.2011

Podobné recepty