Králik so slaninkou

Potrebujeme:

králik (cca 1 kg), 100 g prerastanej slaniny - tenké plátky, 300 g žltej a červenej cibule, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list, olej

Ako na to:

Umytého a osušeného králika rozoberieme na časti, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Do vymasteného pekáča vložíme cibuľu nakrájanú na štvrťky.
Kúsky králika obalíme plátkami slaniny, môžeme si pomôcť špáradlami. Uložíme na cibuľu do pekáča, pridáme očistené strúčiky cesnaku, bobkové listy a celé nové korenie. Podlejeme trochou vody a prikryté pečieme, kým mäsko nezmäkne. Potom odokryjeme a zapečieme do zlatista.
Podávame s upečenou cibuľkou a napr. pečenými tymiánovými zemiakmi.

04.09.2008

Podobné recepty