Špargľový guláš

Potrebujeme:

Špargľa 2-3 ks, cibuľa, červená paprika, čierne korenie, horčica, cesnak, majoránka, zemiaky

Ako na to:

Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu (2-3 ks), červenú papriku, čierne korenie, pridáme očistenú špargľu, ktorú sme pokrájali asi na 2 cm kúsky, očistené a na kocky pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou a necháme zovrieť. Potom pridáme podľa chuti soľ, bujón alebo vegetu, môžeme pridať kocku MAGGI "gulášová šťava", paradajkový pretlak alebo pikant, 1-2 čaj. lyžičky horčice a varíme domäkka. Nakoniec guláš dochutíme cesnakom a majoránkou. Podávame ho s chlebom, alebo ho môžeme zahustiť zátrepkou z vody a múky (príp. použijeme kukuričný, či zemiakový škrob) a podávať s knedľou. Namiesto vody na zátrepku môžeme použiť šľahačkovú alebo pochúťkovú smotanu

07.07.2008

Podobné recepty