Plnená labužnícka hus

Potrebujeme:

1 hus, ¼ kg bravčového pliecka, 300 g šampiňónov, 2 dl sladkej smotany, 2 dule, ¼ nesladenej gaštanovej hmoty, 1 ČL paštétového korenia, 5 cl koňaku, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Umytú hus nechajte odkvapkať, položte ju na chrbát a ostrým nožom vyrežte prsnú kosť. Hrudnú dutinu osoľte a naplňte plnkou. Naplnenú hus zašite, osoľte, narežte kožu a uložte do veľkého keramického pekáča. Podlejte 4 dcl vody, pekáč zakryte a hus pečte v horúcej rúre asi 2 hod. Potom ju z pekáča vyberte, výpek zlejte a bez zakrytia ju dopečte na červeno z oboch strán. Po vychladnutí je pokrájajte na rovnomerné kúsky.

Plnka: Bravčové mäso pomeľte na mäsovom mlynčeku, pridajte soľ, korenie, sladkú smotanu, koňak a ošúpanú dulu pokrájanú na malé kúsky.

18.06.2006

Podobné recepty