Kuracie prsia na jogurte s kari a ananásom

Potrebujeme:

kuracie prsia, aspoň 500 ml bieleho jogurtu, kari korenie, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, olej, ananásový kompót
Mrkový šalát: mrkva, ananásový kompót so šťavou, kryštálový cukor, citrónová šťava

Ako na to:

Na marinádu potrebujete veľké balenie bieleho jogurtu, ktorý prelejete do misy, do jogurtu nasypte veľkú lyžicu kari korenia. Pridajte PL citrónovej šťavy, lyžicu soli a dobre zamiešajte.
Kuracie prsia umyte, osušte, osoľte, okoreňte a ostrým nožom do nich urobte priečne zárezy. Marinujte koľko chcete, minimálne však 2-3 hodinky, hoci aj deň dopredu. Potom všetko prelejte do zapekacej misy, pohádžte na vrch ananásový kompót bez šťavy - trocha ananásu si nechajte na ozdobu a tiež do mrkvového šalátu. Šťavu z kompótu nevylievajte, taktiež sa dá do šalátu. Pečte necelú hodinku pri teplote 250 stupňov.
Po upečení jednotlivé prsia vyberte na dosku, nakrájajte na priečne rezne, obložte ananásom a podávajte s ryžou a mrkvovým šalátom.
Mrkvový šalát: Do nastrúhanej mrkvy pridajte zvyšné ananásové kúsky z konzervy, zalejte asi 1-2 dcl nálevu. Pridajte lyžicu kryštálového cukru (nemusí byť, ak je nálev sladký) a pridajte lyžicu citrónovej šťavy. Poriadne zamiešajte a dajte odstáť do chladu.

22.08.2008

Podobné recepty