Kokosový ježko

Potrebujeme:

Cesto: 6 vajec, 300 g polohr. múky, 250 g prášk. cukru, 1 prášok do pečiva, 100 g mletých vlašských orechov, 100 g kryšt. cukru, 200 ml vody
Poleva: 300 g prášk. cukru, 2 PL kakaa, 150 ml mlieka, 250 g Hery
Na obaľovanie: 300 g kokosu

Ako na to:

Najprv si urobíme karamel. Kryšt. cukor upálime na sucho v hrnčeku, do rozpusteného karamelu opatrne počas miešania vlejeme vodu, stiahneme z ohňa a necháme rozpustiť.
Vajíčka oddelíme. Žĺtka vymiešame s práš. cukrom do peny. Pridáme karamel a múku s prášk. do pečiva, kakaom a mletými orechmi. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka s vareškou vmiešame do cesta.
Cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme asi 20 minút pri 180 °C.
Poleva: Všetky suroviny na polevu vymiešame vo vodnom kúpeli. Vychladnutý koláč pokrájame na obdĺžniky a namáčame v teplej poleve a obaľujeme v kokose.

22.08.2008

Podobné recepty