Kuracia roláda

Potrebujeme:

4 tenšie kuracie rezne á 100 g, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžičku mletej papriky sladkej, 1 zrelé avokádo, 1 zrelú papáju, 2 rezy čerstvého ananásu, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 10 lístkov bazalky jemne roztretých, 2 lyžice oleja, 2 dcl zeleninového bujónu, 1 lyžičku karí korenia, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Rúru predhrejeme na 180 stupňov C. Avokádo a papáju olúpeme a prekrojíme na polovice, odkôstkujeme a z každého jednu polovicu nakrájame na malé kocky.
Očistíme ananás a jeden rez nakrájame tiež na kocky, druhý na polovicu. Roztlačíme cesnak dáme do misky, pridáme ovocie nakrájané na kocky, sójovú omáčku, šťavu z citróna, bazalku, petržlen, dochutíme soľou a mletým korením.
Každý rezeň natrieme ovocnou masou, zrolujeme a uzatvoríme špáradlom. Rozohrejeme olej na panvici a roládu osmažíme dozlata. Vyberieme, posypeme paprikou a dáme prikryté do zohriatej rúry. Do panvice dáme bujón, karí a zvyšok ovocnej masy. Zvyšok papáje, ananásu a avokáda použijeme na dekoráciu.

24.09.2008

Podobné recepty