Trojhran z piškót

Potrebujeme:

3 balíčky dlhých piškót, 1 Zlatý klas, 3 PL kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 400 ml mlieka, 120 g masla, rumovú esenciu, silnú čiernu kávu, čokoládovú polevu

Ako na to:

Zlatý klas a vanilkový cukor rozmiešame v troche mlieka, zvyšné mlieko dáme variť. Keď zovrie, vlejeme doň rozmiešaný prášok, podľa chuti dosladíme (cca 2 -3 PL cukru ). Miešame, až kým zmes nestuhne. Do mierne vychladnutého vmiešame maslo a esenciu.
Piškóty postupne namáčame do kávy a ukladáme na celú plochu tácky. Natrieme na ne vychladnutý krém a postup opakujeme tak, že je každá vrstva o piškótu užšia. Vzniknutý trojhran jemne dotvarujeme rukami a celý oblejeme polevou. Dáme do chladu stuhnúť na niekoľko hodín.
Tip na ukladanie piškót: Spodný pás 4 ks vedľa seba, potom 3, 2, 1.

17.10.2008

Podobné recepty