Zapečené plnené zemiaky

Potrebujeme:

väčšie zemiaky uvarené v šupke, 1 šalátová uhorka, 2 menšie cibule, 2 rajčiny, kyslá smotana, bylinková soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať

Ako na to:

Zemiaky uvarte v slanej vode do mäkka. Do misy nakrájajte uhorku, cibuľu a rajčiny. Zemiaky nechajte trocha vychladnúť, ošúpte ich, vydlabte malou vydlabávačkou jamky, do ktorých navrstvíme plnku.
Vydlabané striedky zo zemiakov pridajte do misy so zeleninou.
Na plech dajte mastný papier na pečenie, na ne položte vydlabané zemiaky. V mise máme uhorku, cibuľu, rajčiny a zemiakové vnútornosti, nasekáme si nadrobno petržlenovú vňať - ak nemáte, pridajte sušenú vňať alebo sušenú pažítku.
Do misy pridajte celú kyslú smotanu, pridajte mleté čierne korenie, bylinkovú soľ a dobre zamiešajte. Zemiaky naplňte, ak Vám ostane trocha plnky, nechajte si ju ako prílohu k upečenému jedlu.
Pečte 1/2 hodinku, najprv prikryté alobalom, potom nechajte zapiecť dochrumkava.

18.08.2008

Podobné recepty