Bábovka z vaječného likéru

Potrebujeme:

4 väčšie vajcia, 200 g cukru, 1 vanilkový cukor, 400 g polohrubej múky, 1 pohár vaječného likéru, 1 pohár oleja, 1 prášok do pečiva, hrozienka (nemusia byť), 100 g orechov alebo mandlí (nemusia byť)

Ako na to:

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Potom pridáme pohár (250 ml) vaječného likéru a striedavo primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej. Nakoniec primiešame orechy a prip. aj hrozienka dopredu namočené do horúcej vody.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou alebo strúhankou, či kokosom vysypanej formy a pečieme asi hodinu pri 180 C. Hotovú bábovku posypeme práškovým cukrom a môžeme ozdobiť ovocím. Jednotlivé rezy môžeme ozdobiť šľahačkou, ktorú ešte prelejeme vaječným likérom.

17.10.2008

Podobné recepty