Hrušky v karamelovej omáčke

Potrebujeme:

4 hrušky, 4 dcl vody, 100 g kryštálového cukru, asi lyžicu živočíšneho masla, klinčeky, trochu škorice - tyčinku, šťava z 1 citróna, solamyl alebo vanilk.puding, trošku lekváru a šľahačku na zdobenie

Ako na to:

Hrušky olúpeme a vyberieme jadrovníky tak, že ich vyrežeme doguľata. Do 4 dcl vody dáme lyžicu kryšt.cukru, šťavu z 1 citróna, klinčeky a škoricu. Blanšírujeme v tom hrušky asi 5 min. Potom odstavíme a v ďaľšom hrnci si upálime zvyšný cukor na karamel, pridáme asi lyžicu masla, vymiešame a o chvíľu vlejeme vodu z hrušiek.
Vymiešať a zahustíme solamylom alebo pudingovým práškom (asi polovicu sáčku). Vznikne jedna veľmi chutná omáčka.
Potom servírujeme. Na malý tanierik dáme hrušku, do nej lyžičku višňového lekváru, prelejeme omáčkou a ozdobíme šľahačkou.

28.08.2008

Podobné recepty