Zapečené mleté mäso so zeleninou

Potrebujeme:

mleté mäso, 2-3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, 1 starší rožok alebo žemľa, mrazená zelenina, 1-2 dcl šľahačkovej smotany, 1 väčšia cibuľa, mletá červená paprika, cesnak

Ako na to:

Dopredu si uvarte v slanej vode jedno balenie mrazenej zeleniny. Do väčšej misy dajte mleté mäso, vajcia, pridajte nakrájanú cibuľu, osoľte, okoreňte. Ďalej pridajte majoránku, a rožok či žemľu na chvíľku namočte do vody, vyžmýkajte a pridajte k mäsu. Nakoniec pridajte mletú červenú papriku, pretlačený cesnak a poriadne premiešajte. Na dno menšieho pekáča alebo jánskej misy navrstvíte polovicu mäsovej zmesi. Na to dajte uvarenú mrazenú zeleninu a prikryte zvyšnou mäsovou masou. Mleté mäso ucapkajte na zeleninu, polejte šľahačkovou smotanou a dajte do vyhriatej rúry.. Ako príloha vhodne poslúži kyslá dusená kapusta a varené zemiaky.

27.06.2008

Podobné recepty