Kráľovské rizoto s kokosovými lupienkami a mangom

Potrebujeme:

Na 4 porcie
250 g ryže, 4 lyžice kokosových lupienkov, 100 g sušených marhúľ, 100 g hrozienok, 1 mango, 4 lyžice oleja (najlepšie olivového), 4 lyžice jemného cukru, šálka čierneho čaju

Ako na to:

Uvaríme si čierny čaj. Nakrájame marhule a odvážime hrozienka. Nakrájané sušené plody ponoríme do čaju a necháme ich hodinu lúhovať.
Ryžu uvaríme podľa návodu. Do vody pridáme klinčeky a trošku soli. Mango ošúpeme a dužinu nakrájame na kúsky. V panvici rozpálime olej a kokosové lupienky krátko opečieme. Pridáme pokrájané mango a krátko poopekáme. Prisypeme 4 lyžice jemného cukru. Pridáme marhule a hrozienka a poopekáme cca 5 min. Pridáme uvarenú ryžu a dobre premiešame.
Hotovú ryžu môžete posypať lístkami mäty.

31.08.2008

Podobné recepty