Plnené kurča

Potrebujeme:

kurča, soľ, hydinový vývar, 100 g masla
Plnka č.1 6 žemlí, 6 lyžíc mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 1 lyžicku vegety, 2 lyžičky posekanej petržlenovej vňate
Plnka č.2 s párkom: 4 rožky, 4 vajcia, hydinové párky, mlieko, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, 1 cibuľu, olej

Ako na to:

Umyté a rozporcované kurča osolíme. Každý kus naplníme plnkou (plnku si môžete vybrať podľa chuti) osobitne tak, že plnku vtlačíme pod kožu. Do pekáča si dáme jednotlivé naplnené porcie.
Podľa chuti ešte okoreníme a posypeme sladkou červenou paprikou. Podlejeme kuracím vývarom a na každú porciu dáme kúsok masla. Pečieme vo vyhriatej rúre do mäkka. Počas pečenia polievame výpekom.
Podávame s ryžou, zeleninovou ryžou alebo s miešaným šalátom.
Plnka č.1: Žemle pokrájame na kocky, sparíme horúcim mliekom, osolíme a okoreníme. Pridáme vajce, vegetu, petržlenovú vňať a všetko spolu poriadne premiešame.
Plnka č.2: Pokrájané rožky opečieme na malom množstve oleja. V miske ich pokropíme mliekom a necháme postáť. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Hydinové párky olúpeme a pokrájame na malé kúsky. Nasekáme petržlenovú vňať. Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, zmiešame s rožkami, párkami, žĺtkami a petržlenom. Ochutíme soľou, korením a vegetou. Pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

17.10.2008

Podobné recepty