Francúzsky šalát

Potrebujeme:

zemiaky uvarené v šupke, 2 ks sterilizovaného hrášku, 1 mrazený hrášok, tofu, sójovú omáčku sladkú, 1-2 biely jogurty, 1 kyslú smotanu, obyčajnú horčicu, dijónsku horčicu, 2-3 sterilizované uhorky, lyžicu odtučnenej majonézy, soľ, korenie

Ako na to:

Dajte uvariť zemiaky v šupke. Medzitým si na hrubom strúhadle nastrúhajte tofu. Poriadne ho oblejte sójovou sladkou omáčkou a nechajte stáť.
Uvarené vychladnuté zemiaky pretlačte cez sitko, pridajte nakrájané uhorky, uvarený vychladnutý hrášok (prip. dve konzervy sterilizovaného hrášku), nastrúhané tofu a šalát ochuť kyslou smotanou, bielymi jogurtmi. Potom pridajte lyžicu majonézy alebo tatárskej omáčky, obyčajnú plnotučnú horčicu (podľa chuti) a dijónsku horčicu, tiež podľa chuti.
Na záver osoľlte a okoreňte mletým čiernym korením.

15.09.2008

Podobné recepty