Kakaové srdiečka s kakaovým krémom

Potrebujeme:

200 g hladkej múky, 15 dkg kakaa, 80 g práškového cukru, 1 žĺtok, 180 g tuku, 1 vanilkový cukor
Krém: 100 g čokolády na varenie, 70 g práškového cukru, 1/8 l smotany, 2 žĺtka, 1 lyžicu rumu
Poleva: biela alebo tmavá čokoláda

Ako na to:

Z múky, kakaa, cukru, žĺtku, tuku a vanilkového cukru urobíme cesto a dáme ho asi na hodinku do chladničky. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, vykrajujeme srdiečka a upečieme pri teplote 200 stupňov. Necháme vychladnúť a po dvoch spájame s kakaovým krémom a namáčame v poleve.
Príprava krému: Čokoládu rozlámeme, pridáme cukor, smotanu a privedieme do varu na malom ohni. Potom odstavíme, za občasného miešania necháme vychladnúť a primiešame žĺtky a rum.

05.09.2008

Podobné recepty