Palacinky plnené kuracíim mäsom a hubami

Potrebujeme:

4 porcie
Palacinky: 1 malý chemicky neošetrený pomaranč, 150 g hladkej múky, 3 vajcia, 1/2 lyžičky soli, 10 vetvičiek tymiánu, 50 g rozpusteného masla, 375 g mlieka, maslo alebo olej na smaženie
Náplň: 5 jarných cibuliek, 250 g šampiňónov, 2 lyžice citrónovej šťavy, 500 g kuracieho mäsa, 2 lyžice oleja, soľ a korenie, 200 g kyslej smotany

Ako na to:

Pomaranč umyjeme v horúcej vode a osušíme. Nastrúhame kôru, vytlačíme šťavu a odložíme nabok na prípravu náplne. Rozšľaháme múku, vajcia, pomarančovú kôru, soľ a lístky z dvoch vetvičiek tymiánu. Pridávame striedavo rozpustené maslo a mlieko, až vznikne polotekuté cesto bez hrudiek. Prikryjeme ho a necháme 30 min odpočinúť.
Cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Huby očistíme, otrieme vlhkou utierkou a nakrájame na tenké plátky, ktoré ihneď zakvapkáme citrónom. Kuracie prsia nakrájame na prúžky. Rozohrejeme jednu lyžicu oleja a mäso opečieme. Osolíme ho, vyberieme z panvy a odložíme nabok.
Zahrejeme zvyšok oleja a huby na ňom 5 min prudko opekáme. Po 3 min pridáme cibuľky. Nakoniec vmiešame kuracie mäso a náplň dorobíme zmiešaním pomarančovej šťavy s kyslou smotanou a necháme ju neprikrytú zvoľna povariť. Osolíme ju a podľa chuti okoreníme. V horúcom tuku upečieme 8 palaciniek, naplníme ich a podávame.

15.09.2008

Podobné recepty